Zaznacz stronę

Wyszukiwarka kodów HS

Kody celne HS (Harmonized System) przeważnie stosowane są w celu ustanowienia narodowych klasyfikacji taryf celnych produktów oraz pomagają w tworzeniu globalnych statystyk. Kody HS standaryzują klasyfikację wszelkich towarów i usług w handlu międzynarodowym i to nimi posługujemy się podczas rozliczeń celno-skarbowych.

Formularz zgody

Biuletyn ITRO to nieocenione źródło wiedzy dla każdego eksportera. Wypełnij formularz:





    Zależy Ci na rozwoju eksportu?
    Nie wiesz, jak skutecznie zaplanować i wdrożyć odpowiednią strategię eksportową?
    Szukasz perspektywicznych kierunków eksportowych?
    Chcesz eksponować swoją markę na globalnych targach branżowych?
    Zastanawiasz się, jak zwiększyć zysk oraz skutecznie zarządzać eksportem?

    Maksymalizuj sprzedaż zagraniczną z dostępem do bazy wiedzy ITRO.

    Dołącz do naszego biuletynu Porozmawiajmy o eksporcie 💬

    Szanowni Państwo,

    Zapraszamy do subskrypcji naszego ekskluzywnego biuletynu Porozmawiajmy o eksporcie💬 od ITRO Sp. z o.o. Dołączając do grona naszych subskrybentów, zyskują Państwo dostęp do:

    1. Aktualnych informacji o dotacjach na rozwój eksportu
    2. Powiadomień o rozpoczęciu naborów na dotacje eksportowe
    3. Zaproszeń na bezpłatne webinary i wydarzenia dotyczące eksportu
    4. Praktycznych porad i wskazówek dla eksporterów

    Wyszukiwarka Twoich kodów HS

    ISEKCJA I - ZWIERZĘTA ŻYWE; PRODUKTY POCHODZENIA ZWIERZĘCEGOPrzejdź do raportu
    IISEKCJA II - PRODUKTY POCHODZENIA ROŚLINNEGOPrzejdź do raportu
    IIISEKCJA III - TŁUSZCZE I OLEJE POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO LUB ROŚLINNEGO ORAZ PRODUKTY ICH ROZKŁADU; GOTOWE TŁUSZCZE JADALNE; WOSKI POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO LUB ROŚLINNEGOPrzejdź do raportu
    15DZIAŁ 15 - TŁUSZCZE I OLEJE POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO LUB ROŚLINNEGO ORAZ PRODUKTY ICH ROZKŁADU; GOTOWE TŁUSZCZE JADALNE; WOSKI POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO LUB ROŚLINNEGOPrzejdź do raportu
    1501Tłuszcz ze świń (włącznie ze smalcem) i tłuszcz z drobiu, inne niż te objęte pozycją 0209 lub 1503Przejdź do raportu
    1501 10- SmalecPrzejdź do raportu
    1501 10 10-- Do zastosowań przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludziPrzejdź do raportu
    1501 10 90-- PozostałePrzejdź do raportu
    1501 20- Pozostały tłuszcz ze świńPrzejdź do raportu
    1501 90 00- PozostałePrzejdź do raportu
    1502Tłuszcze z bydła, owiec lub kóz, inne niż te objęte pozycją 1503Przejdź do raportu
    1503 00Stearyna smalcowa, olej smalcowy, oleostearyna, oleina i olej łojowy, nieemulgowane lub niezmieszane, lub nieprzygotowane inaczejPrzejdź do raportu
    1504Tłuszcze i oleje i ich frakcje, z ryb lub ze ssaków morskich, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemiczniePrzejdź do raportu
    1505 00Tłuszcz z wełny oraz substancje tłuszczowe otrzymane z niego (włącznie z lanoliną)Przejdź do raportu
    1506 00 00Pozostałe tłuszcze i oleje zwierzęce oraz ich frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemiczniePrzejdź do raportu
    1507Olej sojowy i jego frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemiczniePrzejdź do raportu
    1508Olej z orzeszków ziemnych i jego frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemiczniePrzejdź do raportu
    1509Oliwa i jej frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemiczniePrzejdź do raportu
    1510 00Pozostałe oleje i ich frakcje, otrzymywane wyłącznie z oliwek, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie, włącznie z mieszaninami tych olejów lub ich frakcji z olejami lub frakcjami objętymi pozycją 1509Przejdź do raportu
    1511Olej palmowy i jego frakcje, nawet rafinowany, ale niemodyfikowany chemiczniePrzejdź do raportu
    1512Olej z nasion słonecznika, z krokosza barwierskiego lub z nasion bawełny i ich frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemiczniePrzejdź do raportu
    1513Olej kokosowy (z kopry), olej z ziaren palmowych lub olej babassu i ich frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemiczniePrzejdź do raportu
    1514Olej rzepakowy, rzepikowy lub gorczycowy oraz ich frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemiczniePrzejdź do raportu
    1515Pozostałe ciekłe tłuszcze i oleje roślinne (włącznie z olejem jojoba) i ich frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemiczniePrzejdź do raportu
    1516Tłuszcze i oleje, zwierzęce lub roślinne i ich frakcje, częściowo lub całkowicie uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elaidynizowane, nawet rafinowane, ale dalej nieprzetworzonePrzejdź do raportu
    1517Margaryna; jadalne mieszaniny lub produkty z tłuszczów lub olejów, zwierzęcych lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów lub olejów, z niniejszego działu, inne niż jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje, objęte pozycją 1516Przejdź do raportu
    1518 00Tłuszcze i oleje, zwierzęce lub roślinne i ich frakcje, gotowane, utlenione, odwodnione, siarkowane, napowietrzane, polimeryzowane przez ogrzewanie w próżni lub w gazie obojętnym, lub inaczej modyfikowane chemicznie, z wyłączeniem objętych pozycją 1516; niejadalne mieszaniny lub produkty z tłuszczów lub olejów, zwierzęcych lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów lub olejów z niniejszego działu, gdzie indziej niewymienione ani niewłączonePrzejdź do raportu
    1520 00 00Glicerol surowy; wody glicerolowe i ługi glicerolowePrzejdź do raportu
    1521Woski roślinne (inne niż triglicerydy), wosk pszczeli, pozostałe woski owadzie i spermacet, nawet rafinowane lub barwionePrzejdź do raportu
    1522 00Degras; pozostałości powstałe przy obróbce substancji tłuszczowych oraz wosków zwierzęcych lub roślinnychPrzejdź do raportu
    IVSEKCJA IV - GOTOWE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE; NAPOJE BEZALKOHOLOWE, ALKOHOLOWE I OCET; TYTOŃ I PRZEMYSŁOWE NAMIASTKI TYTONIUPrzejdź do raportu
    VSEKCJA V - PRODUKTY MINERALNEPrzejdź do raportu
    VISEKCJA VI - PRODUKTY PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO LUB PRZEMYSŁÓW POKREWNYCHPrzejdź do raportu
    VIISEKCJA VII - TWORZYWA SZTUCZNE I ARTYKUŁY Z NICH; KAUCZUK I ARTYKUŁY Z KAUCZUKUPrzejdź do raportu
    VIIISEKCJA VIII - SKÓRY I SKÓRKI SUROWE, SKÓRY WYPRAWIONE, SKÓRY FUTERKOWE I ARTYKUŁY Z NICH; WYROBY SIODLARSKIE I RYMARSKIE; ARTYKUŁY PODRÓŻNE, TOREBKI I PODOBNE POJEMNIKI; ARTYKUŁY Z JELIT ZWIERZĘCYCH (INNYCH NIŻ JELITA JEDWABNIKÓW)Przejdź do raportu
    IXSEKCJA IX - DREWNO I ARTYKUŁY Z DREWNA; WĘGIEL DRZEWNY; KOREK I ARTYKUŁY Z KORKA; WYROBY ZE SŁOMY, Z ESPARTO LUB POZOSTAŁYCH MATERIAŁÓW DO WYPLATANIA; WYROBY KOSZYKARSKIE I WYROBY Z WIKLINYPrzejdź do raportu
    XSEKCJA X - MASA WŁÓKNISTA Z DREWNA LUB Z POZOSTAŁEGO WŁÓKNISTEGO MATERIAŁU CELULOZOWEGO; PAPIER LUB TEKTURA, Z ODZYSKU (MAKULATURA I ODPADY); PAPIER I TEKTURA ORAZ ARTYKUŁY Z NICHPrzejdź do raportu
    XISEKCJA XI - MATERIAŁY I ARTYKUŁY WŁÓKIENNICZEPrzejdź do raportu
    XIISEKCJA XII - OBUWIE, NAKRYCIA GŁOWY, PARASOLE, PARASOLE PRZECIWSŁONECZNE, LASKI, STOŁKI MYŚLIWSKIE, BICZE, SZPICRUTY I ICH CZĘŚCI; PIÓRA PREPAROWANE I ARTYKUŁY Z NICH; KWIATY SZTUCZNE; ARTYKUŁY Z WŁOSÓW LUDZKICHPrzejdź do raportu
    XIIISEKCJA XIII - ARTYKUŁY Z KAMIENIA, GIPSU, CEMENTU, AZBESTU, MIKI LUB PODOBNYCH MATERIAŁÓW; WYROBY CERAMICZNE; SZKŁO I WYROBY ZE SZKŁAPrzejdź do raportu
    XIVSEKCJA XIV - PERŁY NATURALNE LUB HODOWLANE, KAMIENIE SZLACHETNE LUB PÓŁSZLACHETNE, METALE SZLACHETNE, METALE PLATEROWANE METALEM SZLACHETNYM I ARTYKUŁY Z NICH; SZTUCZNA BIŻUTERIA; MONETYPrzejdź do raportu
    XVSEKCJA XV - METALE NIESZLACHETNE I ARTYKUŁY Z METALI NIESZLACHETNYCHPrzejdź do raportu
    XVISEKCJA XVI - MASZYNY I URZĄDZENIA MECHANICZNE; SPRZĘT ELEKTRYCZNY; ICH CZĘŚCI; URZĄDZENIA DO REJESTRACJI I ODTWARZANIA DŹWIĘKU, URZĄDZENIA TELEWIZYJNE DO REJESTRACJI I ODTWARZANIA OBRAZU I DŹWIĘKU ORAZ CZĘŚCI I WYPOSAŻENIE DODATKOWE DO TYCH ARTYKUŁÓWPrzejdź do raportu
    XVIISEKCJA XVII - POJAZDY, STATKI POWIETRZNE, JEDNOSTKI PŁYWAJĄCE ORAZ WSPÓŁDZIAŁAJĄCE URZĄDZENIA TRANSPORTOWEPrzejdź do raportu
    XVIIISEKCJA XVIII - PRZYRZĄDY I APARATURA, OPTYCZNE, FOTOGRAFICZNE, KINEMATOGRAFICZNE, POMIAROWE, KONTROLNE, PRECYZYJNE, MEDYCZNE LUB CHIRURGICZNE; ZEGARY I ZEGARKI; INSTRUMENTY MUZYCZNE; ICH CZĘŚCI I AKCESORIAPrzejdź do raportu
    XIXSEKCJA XIX - BROŃ I AMUNICJA; ICH CZĘŚCI I AKCESORIAPrzejdź do raportu
    XXSEKCJA XX - ARTYKUŁY PRZEMYSŁOWE RÓŻNEPrzejdź do raportu
    XXISEKCJA XXI - DZIEŁA SZTUKI, PRZEDMIOTY KOLEKCJONERSKIE I ANTYKIPrzejdź do raportu
    wyświetlono 970 564 views

    Webinary w ramach cykłu: Porozmawiajmy o eksporcie 💬

    liczba webinarów

    liczba uczestników

    średnia ocena

    godzin nagrań

    Rok 2024 zbliża się ku końcowi. To dobry czas na podsumowania, w tym na analizę webinarów ITRO z ostatnich dwunastu miesięcy! Nasza firma od dawna dzieli się wiedzą, a od kilku lat to działanie przybrało formę m.in. webinarów online realizowanych na platformie Clickmeeting. Nie inaczej było w 2024 roku, w którym odbyło się 6 webinarów eksportowych dla 1259 uczestników z oceną na poziomie 4,7/5. Chcesz otrzymać informację o następnych webinarowych wtorkach?

    Gdzie-sprzedawać-bieliznę

    Gdzie sprzedawać bieliznę

    Opracowano: 07/2020 r. [46 stron], raport zawiera:

    • Dynamika importu/eksportu bielizny na świecie w latach 2017-2019
    • Ranking największych importerów/eksporterów bielizny na świecie
    • Jacy są najwięksi importerzy bielizny z Polski w 2019 r.
    • Jakie są optymalne kierunki eksportu bielizny dla polskiego producenta

    Aby pobrać darmowy raport wypełnij poniższy formularz:

    Aby pobrać darmowy raport wypełnij poniższy formularz:

     Gdzie-sprzedawać-cukier

    Gdzie sprzedawać cukier

    Opracowano: 10/2020 r. [43 strony], raport zawiera:

    • Ranking największych importerów/eksporterów cukru na świecie
    • Jacy są najwięksi importerzy cukru z Polski w 2019
    • Lista firm-importerów cukru na świecie
    • Analiza eksportu cukru z kraju największego eksportera
    • Analiza eksportu cukru z kraju największego najbliższego eksportera
    • Analiza importu cukru kraju największego importera
    • Analiza importu cukru kraju największego najbliższego importera
    • Jakie są optymalne kierunki eksportu cukru dla polskiego producenta
    Targi jako przestrzeń dla B2B

    Gdzie sprzedawać?

    Aby pobrać darmową prezentację z naszego ostatniego webinaru, wypełnij formularz: